Κλιμάκιο της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας, αποτελούμενο από τον πρόεδρο της Ένωσης, κ. Μιχάλη Παπαδόπουλο, την αντιπρόεδρο κ. Μαρία Τσίλογλου, τον πρόεδρο της Επιτροπής Γηπέδων, κ. Δημήτρη Ηλιάδη, τον ταμία κ. Τάσο Στεφανίδη, τον πρόεδρο της Τεχνικής Επιτροπής Μεικτών Ομάδων, κ. Παναγιώτη Διακουμή και τον γραμματέα της Ένωσης, κ. Χρόνη Γαϊτατζή, πραγματοποίησε επίσκεψη στους τρεις από τους τέσσερεις δήμους του νομού μας και συζήτησε θέματα που αφορούν τα γήπεδα ποδοσφαίρου και την καταλληλότητα αυτών, για την ασφαλή διεξαγωγή αγώνων.

Το κλιμάκιο είχε μαζί του φακέλους για κάθε Δήμο, τους οποίους παρέδωσε αρμοδίως με όλα εκείνα τα απαραίτητα στοιχεία που θα βοηθήσουν τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου να πραγματοποιήσουν ελέγχους και να δώσουν άδεια επιτέλους για τα γήπεδα του νομού μας, όταν βέβαια αυτά πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις.

Το μεσημέρι της Τρίτης 17 Ιουλίου 2018 ο δήμαρχος του δήμου Παγγαίου, κ. Φίλιππος Αναστασιάδης, παρουσία στελεχών από τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου του, υποδέχτηκε το κλιμάκιο της Ένωσης και εκπροσώπους από το σύνολο των σωματείων της περιοχής, με τους οποίους συνομίλησε και υποσχέθηκε να δει άμεσα το θέμα και να δώσει λύσεις, όπου αυτό είναι εφικτό.

 

Η ίδια διαδικασία συνεχίστηκε και την αμέσως επόμενη ημέρα, όπου άνθρωποι της ΕΠΣ Καβάλας επισκέφτηκαν τους Δήμους Νέστου και Θάσου, παρουσία πάντα εκπροσώπων από τα σωματεία κάθε περιοχής. Τα μηνύματα των συζητήσεων κρίθηκαν ικανοποιητικά, αφού σε όλες τις συναντήσεις οι αρμόδιοι έδειξαν τη διάθεση και την προθυμία να κινηθούν με γοργούς ρυθμούς, ώστε να δοθούν λύσεις σε προβλήματα που δυστυχώς διαιωνίζονται και εγκυμονούν κινδύνους για όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Θέλουμε, τέλος, να στείλουμε το μήνυμα προς όλα τα σωματεία μας και τους παράγοντες που θα διοικούν, ότι ως Διοίκηση της ΕΠΣ Καβάλας δεν θα αρκεστούμε πλέον σε χαιρετίσματα, μηνύματα και έγγραφα προς τους αρμόδιους φορείς για την επίλυση κάθε προβλήματος που ταλαιπωρεί το χώρο του ποδοσφαίρου, αλλά με δυναμικές παρεμβάσεις, επαφές και συζητήσεις θα επιδιώκουμε την επίλυση τους.

 

Μιχάλης Παπαδόπουλος

Πρόεδρος ΕΠΣ Καβάλας

Συνεχίζονται οι εγγραφές για την ανανεωτική σχολή ισχύς ταυτοτήτων από τα μέλη του Συνδέσμου προπονητών Καβάλας, που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 21 – 22 Ιουλίου 2018 στο Ενωσιακό Αθλητικό Κέντρο στην περιοχή των Αμισιανών Καβάλας.

Εφιστούμε την προσοχή στα μέλη που δεν έχουν κάνει εγγραφή ακόμα, να το πράξουν το συντομότερο δυνατόν, διότι ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος και υπάρχει ο κίνδυνος να μείνουν εκτός της διαδικασίας. Την εν λόγω σχολή έχουν υποχρέωση να την παρακολουθήσουν οι προπονητές που έχουν φοιτήσει σε σχολές μέχρι 31/12/2017, των διπλωμάτων UEFA A, UEFA B, καθώς και αυτών της Γ.Γ.Α. και των εξομοιουμένων γυμναστών.

Τέλος, η συμμετοχή όλων των παραπάνω που ενδιαφέρονται να εργαστούν σαν προπονητές είναι υποχρεωτική, προκειμένου να έχει ισχύ η ταυτότητα τριετίας τους (2019 – 2021), που θα εκδοθεί μέσα στο 2018.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΩΡΑ

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

ΧΩΡΟΣ

ΠΡΩΙ

21/7/2018

11:00

ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Θ. ΜΕΤΑΞΑΣ

ΑΙΘΟΥΣΑ

11:00 – 12:30

REALITY BASED LEARNING PRINCIPLES IMPLEMENTED AT UEFA B AND UEFA A LICENCE

Θ. ΜΕΤΑΞΑΣ

ΑΙΘΟΥΣΑ

12:30 – 13:00

COFFEE BREAK

 

13:00 – 14:30

Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λ. ΒΑΡΔΑΚΗΣ

ΑΙΘΟΥΣΑ

14:30 – 16:30

ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ ΓΙΑ ΓΕΥΜΑ

 

ΑΠΟΓΕΥΜΑ

21/7/2018

16:30 – 18:00

DETRAINING/ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

Γ. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

ΑΙΘΟΥΣΑ

18:00 – 18:30

COFFEE BREAK

 

18:30 – 20:00

ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΟ-ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ GPS

Λ. ΒΑΡΔΑΚΗΣ – Γ. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

ΓΗΠΕΔΟ

20:00 – 20:15

ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

 

20:15 – 21:45

ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Θ. ΜΕΤΑΞΑΣ

ΑΙΘΟΥΣΑ

ΠΡΩΙ

22/7/2018

09:00

ΕΝΑΡΞΗ

 

09:00 – 10:30

ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΕΠΙΛΕΚΤΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΗΛΙΚΙΩΝ

Θ. ΜΕΤΑΞΑΣ

ΑΙΘΟΥΣΑ

10:30 – 11:00

ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

 

11:00 – 13:00

ΟΙ ΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Θ. ΜΕΤΑΞΑΣ

ΑΙΘΟΥΣΑ

13:00

ΛΗΞΗ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

 

 

Η φετινή ποδοσφαιρική χρονιά  ανοίγει με την καθιέρωση ενός νέου ποδοσφαιρικού θεσμού στην Ένωσή μας, αυτού του Super Cup. Πρόκειται για έναν αγώνα που θα ανοίγει την ποδοσφαιρική αυλαία και θα τον ακολουθούν οι επίσημοι αγώνες Κυπέλλου και  πρωταθλημάτων.

Ο αγώνας αυτός πρέπει να καθιερωθεί στη συνείδηση όλων των εμπλεκομένων στο ποδόσφαιρο, παραγόντων, προπονητών, διαιτητών, ποδοσφαιριστών, φιλάθλων, ως μία γιορτή, αφού επί της ουσίας θα τιμούμε τον πρωταθλητή και τον Κυπελλούχο της προηγούμενης ποδοσφαιρικής χρονιάς.

Παράλληλα, ο αγώνας αυτός είναι αφιερωμένος στη μνήμη του Βασίλειου Ραφτόπουλου, ενός πρώην μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΣ Καβάλας, που αναπάντεχα και πρόωρα έφυγε από κοντά μας.

Το φετινό Super Cup  θα διεξαχθεί το Σάββατο 11 Αυγούστου 2018 και αντιμέτωποι θα τεθούν ο πρωταθλητής μας ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΠΕΡΝΗΣ και ο Κυπελλούχος μας  Α.Ο. ΚΑΒΑΛΑ. Δύο ιστορικές ομάδες της Ένωσής μας, που στη φετινή περίοδο θα ξαναβρεθούν αντιμέτωποι, αφού και τα δύο σωματεία θα συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας. Είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους προπονητές να τεστάρουν τα νέα τους αποκτήματα σε επίσημο ποδοσφαιρικό αγώνα, αλλά και για τους φιλάθλους, προκειμένου να βγάλουν τα συμπεράσματά τους για τις αγαπημένες τους ομάδες.

Η ΕΠΣ Καβάλας καλεί όλους τους φιλάθλους να δώσουν το παρών στην ποδοσφαιρική αυτή αναμέτρηση, ώστε να τιμήσουν τον αγαπημένο μας φίλο, Βασίλη Ραφτόπουλο, αλλά και τους τροπαιούχους της περυσινής ποδοσφαιρικής περιόδου.

 

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, μετά από σχετικό αίτημα της Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΣ Καβάλας, έχει στείλει τα διπλώματα των νέων διαιτητών μας, που έχουν αποφοιτήσει από τη σχολή Διαιτησίας στις 7/3/2018.

Οι νέοι διαιτητές μας, που πλέον μπορούν να διευθύνουν τους αγώνες της Ένωσής μας, είναι οι παρακάτω:

1. ΚΙΟΥΤΣΟΥΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

2. ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

3. ΜΑΥΡΟΜΑΤΗ ΕΙΡΗΝΗ

4. ΝΑΣΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

5. ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

6. ΣΑΚΑΛΟΓΛΟΥ ΛΑΜΠΡΟΣ

7. ΣΙΣΜΑΝΙΔΗΣ ΣΙΜΩΝ

8. ΤΖΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΦΩΤΙΟΣ

9. ΤΡΥΦΙΔΗΣ ΚΛΕΑΝΘΗΣ

10. ΤΥΡΑΚΙΔΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

11. ΧΡΥΣΟΜΠΟΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Ενημερώνουμε όλα τα σωματεία μας ότι έχει δοθεί από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία παράταση στη διαδικασία προσκόμισης στην Ένωση των εντύπων, σχετικών με τη συναίνεση επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων έως την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018.

Υπενθυμίζουμε ότι όποιος ποδοσφαιριστής δεν αποδεχτεί την επεξεργασία των προσωπικών του δεδομένων (αποκλειστικά για τους λόγους που αναγράφεται στην πράξη συναίνεσης) από την ΕΠΣ και την ΕΠΟ, δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στις διοργανώσεις στις οποίες μπορεί να αγωνίζεται η ομάδα του.

Αφού κατατεθούν οι πράξεις συναίνεσης στην Ένωση, στη συνέχεια θα παραλαμβάνουν από αυτήν, θεωρημένη κατάσταση με όλους τους ποδοσφαιριστές που έχουν καταθέσει έντυπα (κάτι αντίστοιχο με την  κατάσταση υγείας). Τα σωματεία θα υποχρεούνται να προσκομίζουν  τις ως άνω  καταστάσεις μαζί με τα Δελτία Αθλητικής Ιδιότητας στο διαιτητή πριν από κάθε αγώνα.

Οι αλλοδαποί ποδοσφαιριστές πρέπει να προσκομίζουν ξενόγλωσσο έντυπο πράξης συναίνεσης. Το έντυπο αυτό μπορείτε να προμηθευτείτε από τα γραφεία της Ένωσης ή να το εκτυπώσετε από την ιστοσελίδα της Ένωσης.

 

Ενημερώνουμε όλα τα σωματεία της δύναμής μας ότι από σήμερα, 9 Ιουλίου 2018, μπορούν να παραλαμβάνουν από τη γραμματεία της ΕΠΣ Καβάλας τις προκηρύξεις πρωταθλημάτων και Κυπέλλων, καθώς και όλα τα απαραίτητα έντυπα, προκειμένου να δηλώσουν συμμετοχή σε πρωταθλήματα και Κύπελλα.

Επίσης, ενημερώνουμε ότι έχουμε αναρτήσει  όλα τα δικαιολογητικά τα οποία θα συνοδεύουν απαραίτητα τις δηλώσεις συμμετοχής. Στην περίπτωση που τα συνοδευτικά έντυπα είναι ελλιπή, τότε η δήλωση συμμετοχής δε θα γίνεται δεκτή.

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, για  την εξασφάλιση όλων εμπλεκόμενων φορέων στο ποδόσφαιρο, ενημερώνει ότι όλα τα σωματεία υποχρεούνται να προσκομίσουν στην ΕΠΣ Καβάλας συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη την «Πράξη Συναίνεσης για την επεξεργασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα»  για όλους τους ποδοσφαιριστές που θα συνεχίσουν να ανήκουν στο σωματείο τους έως την 31η Ιουλίου 2018.

Όλα τα έντυπα υπάρχουν στα γραφεία της Ένωσης, αλλά και στην ιστοσελίδα αυτής. Επειδή, ωστόσο, πρόκειται για νέο μέτρο, καλό θα είναι όλοι οι παράγοντες για οποιαδήποτε απορία τους να απευθύνονται στην Ένωση.