Τη στήριξη του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου από την Περιφέρεια ζητούν, με πρωτοβουλία της ΕΠΣ Καβάλας, όλες οι Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, καθώς οι οικονομικές  (και όχι μόνο) συνέπειες της πανδημίας έχουν επηρεάσει δραματικά συλλόγους, ποδοσφαιριστές, προπονητές, διαιτητές και παράγοντες, με την επανέναρξη των αθλητικών δραστηριοτήτων να αποτελεί μεγάλη πρόκληση για πολλές Ενώσεις και ομάδες. 

 

Υπό αυτό το πρίσμα, οι ΕΠΣ Καβάλας, Δράμας, Ξάνθης, Θράκης και Έβρου κινήθηκαν άμεσα και δυναμικά και μετά από συνεννόηση των προέδρων τους, προέβησαν με κοινή επιστολή τους στην ενημέρωση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κ. Χρήστου Μέτιου, για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στον ερασιτεχνικό αθλητισμό και το ποδόσφαιρο από την πολύμηνη απραξία και την αναστολή όλων των αθλητικών δραστηριοτήτων, ζητώντας παράλληλα την έμπρακτη στήριξη της Περιφέρειας προς τις Ενώσεις και τα σωματεία αυτών, ώστε η επόμενη μέρα να φέρει άπαντες πίσω στα γήπεδα χωρίς απώλειες. Συγκεκριμένα, με αίτημα τους οι Ενώσεις της ΠΑΜΘ ζητούν την ένταξη των αθλητικών ποδοσφαιρικών σωματείων στο μέτρο "της ενίσχυσης επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας COVID-19 στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης". 

 

Επιπλέον, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Καβάλας, κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, συνοδευόμενος από μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, συναντήθηκε το πρωί της Δευτέρας 22 Φεβρουαρίου 2021 στο κτίριο της Αντιπεριφέρειας Καβάλας με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Κώστα Αντωνιάδη, προκειμένου να λάβει και ο ίδιος γνώση των ζητημάτων που απασχολούν το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της ευρύτερης περιοχής μας και να ζητήσει τη στήριξη του στην προσπάθεια διατήρησης του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου ζωντανού.

 

Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας με αίσθημα ευθύνης, τόσο απέναντι στην προσπάθεια της πολιτείας για προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά και απέναντι στα σωματεία και τους ανθρώπους τους, που μοχθούν για αυτά σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, αναλαμβάνει δράσεις για την ομαλότερη επανέναρξη των αθλητικών δραστηριοτήτων και τη συνέχιση του κοινωνικού και πολιτισμικού έργου που επιτελούν.

 

Παρακάτω μπορείτε να δείτε ολόκληρη την επιστολή που απέστειλαν οι Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στον Περιφερειάρχη κ. Μέτιο.  

 

 

ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΠΣ ΠΡΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΜΘ

Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας ενημερώνει κάθε ενδιαφερόμενο (ομάδες ή τρίτους) ότι, προκειμένου να διαθέσει το μεταχειρισμένο πλαστικό χλοοτάπητα του Ενωσιακού γηπέδου, μετά την αντικατάσταση του, θα δέχεται αιτήσεις ενδιαφέροντος έως και την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 15:00 στο email της (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.), στο οποίο θα αναφέρεται η ποσότητα σε τ.μ. πού επιθυμεί ο ενδιαφερόμενος. 

 

Η τιμή διάθεσης είναι:

1) Σε ομάδες μέλη μας, 1,5 ευρώ με ΦΠΑ ανά τ.μ.

2) Σε τρίτους, 3,00 ευρώ με ΦΠΑ ανά τ.μ.

 

Σημειώνεται ότι, σε τρίτους θα διατεθεί μόνο η ποσότητα που θα παραμείνει αδιάθετη από τις ενδιαφερόμενες ομάδες.

 

 

Για την Ε.Ε.

της ΕΠΣ Καβάλας

Ο πρόεδρος

Μιχάλης Παπαδόπουλος

Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας στέκεται πάντα στο πλευρό της κοινωνίας και των ανθρώπων που φροντίζουν για το μέλλον όλων των παιδιών. Για το λόγο αυτό παραμένει αρωγός σε κάθε βήμα και προσπάθεια του "Χαμόγελου του Παιδιού".

Το "Χαμόγελο του Παιδιού" συμπληρώνει φέτος 25 χρόνια δράσης και παρά τις δύσκολες συνθήκες συνεχίζει να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των παιδιών με αμείωτη συνέπεια και αποτελεσματικότητα, ενώ παράλληλα ανέπτυξε δράσεις με στόχο την ανακούφιση των κοινωνικών ομάδων που επλήγησαν λόγω της πανδημίας.

Για να μπορέσει, ωστόσο να ανταπεξέλθει στα πρωτόγνωρα αυτά δεδομένα χρειάστηκε να αναπτύξει νέες πρωτοβουλίες, ανάμεσα στις οποίες είναι και η διεξαγωγή μιας μεγάλης Λαχειοφόρου Αγοράς, ώστε να συγκεντρώσει τους απαραίτητους πόρους και να καλύψει τις αναρίθμητες λειτουργικές ανάγκες των 11 Σπιτιών Φροντίδας στα οποία μεγαλώνουν 301 παιδιά!

Σε αυτή την προσπάθεια, η συμβολή και συμμετοχή όλων μας είναι πολύτιμη. Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να αποκτήσει τους λαχνούς του μέσω της πλατφόρμας www.25smiles.gr ή να επικοινωνήσει με το "Χαμόγελο του Παιδιού" για περισσότερες πληροφορίες και σημεία διάθεσης στο 11040.

Μαζί μπορούμε να προσφέρουμε περισσότερα και πιο φωτεινά παιδικά Χαμόγελα.

Η Επιτροπή Προπονητών της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας κάνει γνωστό σε όλους τους υποψήφιους προπονητές που συμμετείχαν στην πρώτη φάση των μαθημάτων της Σχολής UEFA B, η οποία διεξήχθη στις Σέρρες από την τοπική ΕΠΣ, ότι η Εκπαιδευτική ομάδα της ΕΠΟ θα ξεκινήσει τη δεύτερη φάση των μαθημάτων αυτής της Σχολής  (η οποία αναμενόταν να διεξαχθεί με φυσική παρουσία στην Καβάλα) τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2021. Τα μαθήματα θα διεξαχθούν διαδικτυακά και θα ολοκληρωθούν με αυτήν την μορφή την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021.

Ωστόσο, η Σχολή αναμένεται να ολοκληρωθεί κανονικά με φυσική παρουσία στην ΕΠΣ Καβάλας, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν. 

Τα διαδικτυακά μαθήματα θα πραγματοποιηθούν απογευματινές ώρες και συγκεκριμένα από τις 18:00 έως τις 20:30.

Οι υποψήφιοι προπονητές που συμμετέχουν στη Σχολή θα ενημερωθούν με email από τους εκπαιδευτές για τον τρόπο που θα γίνουν τα διαδικτυακά μαθήματα. 

Οι υποψήφιοι προπονητές θα πρέπει, επίσης, να καταβάλουν το παράβολο συμμετοχής τους στη Σχολή (θα ενημερωθούν για το ποσό και τον τρόπο καταβολής του παραβόλου με email) έως και την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021, ώστε η ΕΠΣ Καβάλας με τη σειρά της να ενημερώσει σχετικά την ΕΠΟ. 

Παράλληλα, θα τους σταλεί και το πρόγραμμα των μαθημάτων. 

Η ΕΠΣ Καβάλας βρίσκεται στη διάθεση των υποψήφιων προπονητών για οποιαδήποτε διευκρίνιση.  

Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας προβαίνει σε νέα ενημέρωση σχετικά με τη χειμερινή μετεγγραφική περίοδο της σεζόν 2020-2021, μετά και τις αποφάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, κατά τη συνεδρίαση της 18ης Ιανουαρίου 2021. 

Σύμφωνα με τις αποφάσεις αυτές, εγκρίθηκε η τροποποίηση της διάρκειας της μετεγγραφικής περιόδου, σύμφωνα με την οποία παρατείνεται έως και τις 31/3/2021, αντί για την 1/2/2021 που ίσχυε έως τώρα, η δυνατότητα διενέργειας εγγραφών/μετεγγραφών/επανεγγραφών κλπ. εσωτερικού χαρακτήρα για όλα τα ερασιτεχνικά σωματεία. 

Κατά συνέπεια, ο προγραμματισμός της ΕΠΣ Καβάλας για εξυπηρέτηση των σωματείων έως το τέλος Ιανουαρίου για τις μετεγγραφές ποδοσφαιριστών δεν υφίσταται πλέον. Ωστόσο, τα τηλέφωνα επικοινωνίας τόσο του υπεύθυνου Επικοινωνίας και διοικητικών υπηρεσιών, όσο και του Προέδρου και του Γενικού Γραμματέα της ΕΠΣ Καβάλας παραμένουν στη διάθεση των ενδιαφερομένων, ώστε να εξυπηρετηθούν για κάποια μετεγγραφή ποδοσφαιριστή κατόπιν ραντεβού μέχρι να λήξει η αναστολή λειτουργίας των υπηρεσιών της Ένωσης. 

Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας υπενθυμίζει σε όλες τις ομάδες της δύναμής της ότι, σύντομα εκπνέει η προθεσμία για δήλωση των στοιχείων των υπευθύνων των σωματείων στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, κάτι για το οποίο θα πρέπει οι υπεύθυνοι των ομάδων να μεριμνήσουν άμεσα.

 

Σύμφωνα με τον νόμο 4557/2018 και τα άρθρα 20 και 21, υποχρεούνται τα σωματεία να δηλώσουν τα στοιχεία του Προέδρου, του Γενικού γραμματέα και του Ταμία τους, στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.), μέσω του TAXISNET, στην εφαρμογή «ΜΗΤΡΩΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ», μέχρι την 01/02/2021.

 

Σε περίπτωση μη υποβολής θα επιβληθούν στο σωματείο οι σχετικές κυρώσεις όπως, μη έκδοση φορολογικής ενημερότητας και χρηματικό πρόστιμο.

 

Τα σωματεία οφείλουν να απευθυνθούν ΑΜΕΣΑ στους λογιστές τους.