Όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο πενθεί σήμερα τον άδικο και πρόωρο χαμό του νεαρού διαιτητή Νίκου Ντοσίδη από την ΕΠΣ Θράκης. Ένα βαρύ «σύννεφο» πένθους έχει σκεπάσει και το Καβαλιώτικο ποδόσφαιρο, διότι ο Νίκος ήταν ένα πολύ γνωστό και αγαπητό σε όλους μας πρόσωπο.

Ως ελάχιστο φόρο τιμής στην οικογένεια του και στη μνήμη του νεαρού διαιτητή, η Διοίκηση της ΕΠΣ Καβάλας, η Επιτροπή Διαιτησίας και όλοι όσοι εμπλέκονται στο ποδόσφαιρο θα σταματήσουν για ένα λεπτό να παίζουν ποδόσφαιρο.

Ένα λεπτό σιγής για σένα Νίκο, που τόσο απρόσμενα «έφυγες» από κοντά μας. Καλό παράδεισο.

Η Επιτροπή Διαιτησίας

Το Δ.Σ.

ΕΠΣ Καβάλας

Η Τεχνική Επιτροπή Πρωταθλημάτων Υποδομής της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας ξεκινά τη φετινή ποδοσφαιρική χρονιά 2018 – 2019 με το τουρνουά για ποδοσφαιριστές μικρών ηλικιών «Δώσε πάσα στη διασκέδαση».

Είναι αλήθεια κατά κοινή ομολογία όλων των παραγόντων, ότι η δουλειά που γίνεται από τη διοργανώτρια αρχή, αλλά και τις ποδοσφαιρικές ακαδημίες, τα τελευταία χρόνια είναι μεθοδική. Δηλαδή σε κάθε ηλικιακή κατηγορία γίνεται, υπό την καθοδήγηση πάντα της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, αυτό που πρέπει να γίνεται στη συγκεκριμένη κατηγορία ποδοσφαιριστών.

Στις πρώτες ηλικιακές κατηγορίες αυτό που προσπαθούμε να περάσουμε στους παράγοντες και τους προπονητές είναι να φέρνουν τα παιδιά στο γήπεδο, για να διασκεδάσουν και να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στο ποδόσφαιρο. Είναι μόνιμη η παρότρυνση του προέδρου της Επιτροπής Πρωταθλημάτων Υποδομής της ΕΠΣ Καβάλας, κ. Δημήτρη Ρουμελιώτη, προς τους υπευθύνους των Ακαδημιών, ότι τα μικρά παιδιά πρέπει να έρχονται στο γήπεδο για να χαίρονται και να χαμογελούν, γιατί πάνω απ’ όλα το ποδόσφαιρο είναι διασκέδαση και χαρά, ειδικά σε αυτήν την ηλικία. Έπειτα, χρόνο με το χρόνο μαθαίνουν όλο και περισσότερα πράγματα γύρω από το ποδόσφαιρο, ανάλογα πάντα με την ηλικιακή κατηγορία στην οποία βρίσκονται.

Για το λόγο αυτό, στο πρώτο τουρνουά της νέας ποδοσφαιρικής χρονιάς οι άνθρωποι της ΕΠΣ Καβάλας έδωσαν την ονομασία «Δώσε πάσα στη διασκέδαση». Στο συγκεκριμένο τουρνουά, που θα διεξαχθεί την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018, θα λάβουν μέρος δύο ηλικιακές κατηγορίες ποδοσφαιριστών, η Κ-8 με ποδοσφαιριστές που έχουν γεννηθεί μετά την 1-1-2011 και η Κ-10 με ποδοσφαιριστές που έχουν γεννηθεί μετά την 1-1-2009.

Οι αγώνες της κατηγορίας Κ-8 θα διεξαχθούν στο γήπεδο του δημοτικού διαμερίσματος Ν. Καρβάλης, ενώ αυτοί της κατηγορίας Κ-10 θα διεξαχθούν στο βοηθητικό γήπεδο Κωτσάλου που έχει ως έδρα τις ακαδημίες του ο ΠΑΟ ΚΑΒΑΛΑΣ.

Η ΕΠΣ Καβάλας καλεί το πρωί της Κυριακής 23 Σεπτεμβρίου 2018 όλα τα σωματεία της να γιορτάσουν το ποδόσφαιρο. Το μήνυμα των ανθρώπων της Ένωσης και αυτή την ποδοσφαιρική χρονιά θα παραμείνει το ίδιο με αυτό της περασμένης, «Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε το ποδόσφαιρο γιορτή, χαρά, πολιτισμό».

 

Μιχάλης Παπαδόπουλος

Πρόεδρος ΕΠΣ Καβάλας

Η Επιτροπή Πρωταθλημάτων Υποδομών σε συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους των σωματείων μας και τους προπονητές των Ακαδημιών τους, αποφάσισαν τα παρακάτω:

α) Θα διεξαχθούν τρεις κατηγορίες πρωταθλημάτων:

1. Κ-16 με αθλητές που γεννήθηκαν μετά την 1-1-2003

2. Κ-14 με αθλητές που γεννήθηκαν μετά την 1-1-2005

3. Κ-12 με αθλητές που γεννήθηκαν μετά την 1-1-2007

β) Η προθεσμία δήλωσης συμμετοχής στα πρωταθλήματα όλων των κατηγοριών υποδομής λήγει στις 25/9/2018.

γ) Όλοι οι προπονητές υποχρεούνται να αποκτήσουν δελτίο πιστοποίησης, προκειμένου να έχουν το δικαίωμα εισόδου και παραμονής στον πάγκο της ομάδας τους.

δ) Σε όλους τους αγώνες των πρωταθλημάτων υποδομής είναι υποχρεωτική, με ευθύνη της γηπεδούχου ομάδας, η παρουσία προσώπου που θα ασκεί καθήκοντα ιατρού αγώνα. Το πρόσωπο αυτό δύναται να είναι είτε ιατρός, είτε νοσηλευτής, είτε διασώστης, είτε απόφοιτος των ΤΕΙ και διαπιστωμένος του ΕΚΑΒ.

ε) Παραχώρηση ποδοσφαιριστή δύναται να γίνει μόνο από σωματείο το οποίο δεν διατηρεί τμήμα στην κατηγορία, όπου δικαιούνται να αγωνίζεται ο παραχωρηθείς ποδοσφαιριστής.

στ) Όλα τα σωματεία δύνανται να διοργανώσουν ένα μόνο τουρνουά την τρέχουσα ποδοσφαιρική περίοδο και απαραίτητα θα πρέπει προηγουμένως να έχουν λάβει έγκριση από τη διοργανώτρια αρχή (ΕΠΣ Καβάλας).

ζ) Σε όλες τις κατηγορίες πρωταθλημάτων καλό είναι και οι αλλοδαποί ποδοσφαιριστές να εκδίδουν δελτίο ποδοσφαιριστή ΕΠΟ. Κατ’ εξαίρεση όμως δύνανται να αγωνίζονται αυτοί και με δελτίο που θα εκδίδει η ΕΠΣ Καβάλας για λογαριασμό τους και αφού προηγουμένως καταθέσουν αίτηση μεταβολών κατάλληλα συμπληρωμένη, δημόσιο έγγραφο από το οποίο θα αποδεικνύεται η ηλικία τους και τα πλήρη στοιχεία τους, καθώς και πράξη συναίνεσης για την επεξεργασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

η) Υποχρεωτικά όλοι οι ποδοσφαιριστές πρέπει να συμπεριλαμβάνονται στην κατάσταση υγείας, την οποία μπορεί να θεωρήσει και παιδίατρος.

 

Παρακαλούνται τα σωματεία να δηλώσουν συμμετοχή το συντομότερο δυνατό, έτσι ώστε η Επιτροπή να προχωρήσει στον προγραμματισμό διεξαγωγής των πρωταθλημάτων.

 

Δημήτρης Ρουμελιώτηε

Πρόεδρος Πρωταθλημάτων Υποδομής ΕΠΣΚ

Η Τεχνική Επιτροπή μεικτών ομάδων της Ένωσής, σε συνεργασία με τους Ενωσιακούς μας  προπονητές, συνεχίζουν τις προπονήσεις προεπιλογής ποδοσφαιριστών, προκειμένου να επιλεγούν οι ποδοσφαιριστές που θα επανδρώσουν τις μεικτές μας ομάδες Νέων και  Παίδων την τρέχουσα ποδοσφαιρική περίοδο.

Η επόμενη προπόνηση θα διεξαχθεί  την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018, με  ώρα συγκέντρωσης για τους γεννηθέντες τα έτη 2005 – 2006 στις 15:15 μ.μ. και για τους γεννηθέντες τα έτη 2003 – 2004 στις 16:30 μ.μ.

Η κλήση των ποδοσφαιριστών θα είναι  ονομαστική, μετά από επικοινωνία του Ενωσιακού μας προπονητή με τα σωματεία τους.

Οι προπονήσεις θα συνεχίσουν να διεξάγονται στις Ενωσιακές Αθλητικές εγκαταστάσεις, που βρίσκονται στην περιοχή των Αμισιανών.

 

Παναγιώτης Διακουμής

Πρόεδρος Μεικτών Ομάδων  ΕΠΣΚ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας εύχεται καλή σχολική χρονιά σε όλους τους μαθητές - ποδοσφαιριστές της δύναμής του, καθώς και στα παιδιά των προπονητών, παραγόντων, διαιτητών και ποδοσφαιριστών της Ένωσης. Υγεία και καλή πρόοδο σε κάθε τους βήμα.

Η Επιτροπή Διαιτησίας της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας ενημερώνει όλα τα μέλη της, αλλά και τους παράγοντες και προπονητές των σωματείων του νομού μας, ότι τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018 θα τελεσθεί ο καθιερωμένος αγιασμός των διαιτητών της Ένωσης μας, ενόψει της νέας ποδοσφαιρικής χρονιάς 2018  - 2019.

Τον Αγιασμό, που θα τελεσθεί στην αίθουσα συγκεντρώσεων της ΕΠΣ Καβάλας στις 19:00 μ.μ., μπορούν να παρακολουθήσουν όσοι παράγοντες  αλλά και προπονητές των σωματείων μας επιθυμούν.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η απονομή διπλωμάτων στους νέους διαιτητές μας, που αποφοίτησαν από την τελευταία σχολή Διαιτησίας και είναι οι παρακάτω:

·       ΚΙΟΥΤΣΟΥΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

·       ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

·       ΜΑΥΡΟΜΑΤΗ ΕΙΡΗΝΗ

·       ΝΑΣΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

·       ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

·       ΣΑΚΑΛΟΓΛΟΥ ΛΑΜΠΡΟΣ

·       ΣΙΣΜΑΝΙΔΗΣ ΣΙΜΩΝ

·       ΤΖΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΦΩΤΙΟΣ

·       ΤΡΥΦΙΔΗΣ ΚΛΕΑΝΘΗΣ

·       ΤΥΡΑΚΙΔΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

·       ΧΡΥΣΟΜΠΟΛΗΣ  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ