Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, μέσω της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας, απευθύνει έκκληση - κάλεσμα σε όλους τους ανθρώπους του αθλητισμού και όχι μόνο, για δράσεις και πρωτοβουλίες με σκοπό την ενίσχυση των αποθεμάτων αίματος και γενικότερα την αιμοδοσία. 

Στις δύσκολες αυτές στιγμές που ζούμε όλοι μας, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πολλοί συνάνθρωποι μας δεν σταμάτησαν να χρειάζονται αίμα και ότι τώρα είναι η στιγμή που μας χρειάζονται ακόμα περισσότερο. Ας σταθούμε στο πλευρό τους και ας βοηθήσουμε όλοι στην προσπάθεια της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Παρακάτω θα βρείτε το μήνυμα που στέλνει σε όλους μας ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Λευτέρης Αυγενάκης.

 

 

ΜΗΝΥΜΑ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Προς ενημέρωση όλων των εμπλεκομένων με τον αθλητισμό στο νομό Καβάλας και προς αποφυγή οποιασδήποτε παρερμηνείας και σύγχυσης, σχετικά με την επάνοδο όλων των δραστηριοτήτων στον τομέα του ποδοσφαίρου, η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας προβαίνει στην εξής ξεκάθαρη δήλωση:

Βάσει της υπ' αριθμόν Δ1α/Γ.Π οικ. 20036/2020 (ΦΕΚ Β' 986/22-03-2020) κυβερνητικής απόφασης, περί επιβολής μέτρου προσωρινού περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών προς αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, αλλά και της γενικότερης τρέχουσας κατάστασης, η αναστολή λειτουργίας κάθε είδους δραστηριότητας που αφορά και εμπίπτει στις αρμοδιότητες της ΕΠΣ Καβάλας παρατείνεται μέχρι νεωτέρας. 

Στο διάστημα αυτό, οι υπηρεσίες της ΕΠΣ Καβάλας δε θα λειτουργούν, ενώ απαγορεύεται κάθε είδους αθλητική δραστηριότητα (φιλικοί και επίσημοι αγώνες, καθώς και προπονήσεις). Σε κάθε περίπτωση, η ΕΠΣ Καβάλας παραμένει δίπλα στους ανθρώπους του ποδοσφαίρου, οι οποίοι μπορούν να απευθύνονται τηλεφωνικά και μέσω email στα μέλη της διοίκησης και τον υπεύθυνο γραμματειακής υποστήριξης (τηλ. 6989852744), για οποιαδήποτε απορία, διευκρίνηση και εξυπηρέτηση τους. 

Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας θα προβεί σε έγκαιρη ενημέρωση για οποιαδήποτε αλλαγή της τρέχουσας κατάστασης. 

Ας βοηθήσουμε όλοι στην όσο το δυνατόν ομαλότερη εξέλιξη και εξομάλυνση αυτής της δύσκολης κατάστασης, παραμένοντας σπίτι και υπακούοντας τις οδηγίες των ειδικών και των επιστημόνων. Είναι στο χέρι μας να βγούμε πιο δυνατοί από την κρίση αυτή. 

Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας γνωστοποιεί σε όλες τις ομάδες και τους ανθρώπους που εργάζονται στον αθλητικό τομέα στο νομό Καβάλας επιστολή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, αναφορικά με τα μέτρα στήριξης που παρέχονται από την κυβέρνηση προς τους ανθρώπους του αθλητισμού. 

Παρακαλούνται όλοι οι υπεύθυνοι των ομάδων να ενημερώσουν τους υπαλλήλους τους και να απευθυνθούν στο λογιστή του συλλόγου τους, προκειμένου να διαπιστώσουν εάν ανήκουν στους δικαιούχους και έπειτα να τους καθοδηγήσει στον τρόπο που θα τους παρασχεθούν οι έκτακτες αυτές οικονομικές ενισχύσεις.

 

 

ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΠΟ Γ.Γ.Α - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας γίνεται γνωστό ότι, βάσει της απόφασης της Κυβέρνησης Δ1α/ΓΠ.οικ.19024/2020 (ΦΕΚ Β' 915/17-03-2020) περί προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας ιδιωτικών επιχειρήσεων και υπηρεσιών στο σύνολο της Επικράτειας από 18/3/2020 έως και 31/3/2020, για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, η αναστολή λειτουργίας κάθε είδους δραστηριότητας και υπηρεσίας αθλητικού περιεχομένου στο νομό Καβάλας παρατείνεται και θα ισχύσει μέχρι και τις 31 Μαρτίου 2020.

Στο διάστημα αυτό, οι υπηρεσίες της ΕΠΣ Καβάλας δε θα λειτουργούν, ενώ απαγορεύεται κάθε είδους αθλητική δραστηριότητα (φιλικοί και επίσημοι αγώνες, καθώς και προπονήσεις). Φυσικά, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται τηλεφωνικά και μέσω email στα μέλη της διοίκησης και τον υπεύθυνο γραμματειακής υποστήριξης (τηλ. 6989852744) της ΕΠΣ Καβάλας για οποιαδήποτε απορία, διευκρίνηση και εξυπηρέτηση τους. 

Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας θα προβεί σε έγκαιρη ενημέρωση για οποιαδήποτε αλλαγή της τρέχουσας κατάστασης. 

Είναι στο χέρι μας να προστατεύσουμε την ατομική και δημόσια υγεία, την εύρυθμη λειτουργία του συστήματος υγείας, το ίδιο το ποδόσφαιρο. Μένουμε στο σπίτι και ακολουθούμε τις οδηγίες των επιστημόνων. Μόνον έτσι θα επανέλθουμε δριμύτεροι στα γήπεδα. 

Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας, θέλοντας να συνδράμει αποφασιστικά στον περιορισμό της εξάπλωσης του νέου Κορωνοϊού (COVID-19) και ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες και συστάσεις του Υπουργείου Υγείας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας για περιορισμό των μετακινήσεων, αναστέλλει από αύριο, Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020 έως και την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020, τη λειτουργία των γραφείων της.

Κατόπιν τούτου και προς αποφυγή οποιουδήποτε συνωστισμού στους χώρους των γραφείών της ΕΠΣ Καβάλας, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να διεκπεραιώσουν τις υποθέσεις τους και να συνδιαλλαγούν με την Ένωση τηλεφωνικά, τόσο με τα μέλη της Διοίκησης όσο και με τον υπεύθυνο της Γραμματείας (τηλ. 6989852744), καθώς επίσης και μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (email). Η ΕΠΣ Καβάλας συνεχίζει να βρίσκεται δίπλα στις ομάδες της και τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου, έχοντας πάντα ως προτεραιότητα τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Είναι ώρα ατομικής και συλλογικής ευθύνης, καθώς και δραστικών αποφάσεων, που θα μας επιτρέψουν να επιστρέψουμε σύντομα όλοι υγιείς στα γήπεδα. 

ΝΕΣΤΟΣ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ και ΒΥΡΩΝΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ θα είναι το ζευγάρι του μεγάλου τελικού του Κυπέλλου της ΕΠΣ Καβάλας για την περίοδο 2019 - 2020, μετά και τις αναμετρήσεις του επαναληπτικού γύρου της ημιτελικής φάσης. 

Πιο συγκεκριμένα, ο ΝΕΣΤΟΣ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ, έχοντας το "μαξιλάρι" ασφαλείας του 5-0 του πρώτου αγώνα, γνώρισε βαριά ήττα με 4-1 από την αξιόμαχη ομάδα της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΛΙΜΕΝΑΡΙΩΝ στο γήπεδο των Λιμεναρίων Θάσου, αλλά πήρε το εισιτήριο για τον τελικό. Τα γκολ για την ομάδα των Λιμεναρίων πέτυχαν οι Δούμπλατζης (2), Σιδηράς και Αγγελίδης. Στον αντίποδα, το μοναδικό γκολ του ΝΕΣΤΟΥ πέτυχε ο Κοβάτσης.

Λίγη ώρα αργότερα, στο κεκλεισμένων των θυρών Βερούλειο γήπεδο ο ΒΥΡΩΝΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ σφράγισε το δεύτερο εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου με τη νίκη του με 2-0 απέναντι στο πολύ καλό ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΚΟΚΚΙΝΟΧΩΜΑΤΟΣ και σε συνδυασμό με το 0-0 του πρώτου αγώνα έγινε ο δεύτερος φιναλίστ του τελικού. Τη νίκη στην ομάδα του ΒΥΡΩΝΑ ΚΑΒΑΛΑΣ έδωσαν ο Ελευθεριάδης και ο Καρίπογλου. 

 

(Φωτογραφίες: Λάσκαρης Τσούτσας)