Η εξάρτηση από το διαδίκτυο είναι μία σχετικά νέα μορφή εθισμού. Συναντάται στην περίπτωση, όπου το διαδίκτυο αποκτά μεγαλύτερη σημασία και προτεραιότητα στη ζωή σου από τους φίλους, την οικογένεια, τη μάθηση και τον αθλητισμό. Κυριαρχεί στην καθημερινότητα σου και είναι ένα στοιχείο που δεν θέλεις να αποχωριστείς. Αν και ο όρος «εθισμός στο διαδίκτυο» παραμένει αμφιλεγόμενος από την επιστημονική κοινότητα, έχουν αναφερθεί αρκετές περιπτώσεις παιδιών και εφήβων που ξοδεύουν υπερβολικά πολλές ώρες μπροστά στην οθόνη  του υπολογιστή  τους ή  των κινητών τηλεφώνων τους, παίζοντας ηλεκτρονικά παιχνίδια, «σερφάροντας» στο internet, μιλώντας σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ ξεχνούν ή παραμελούν άλλες σημαντικότερες δραστηριότητες.

Το διαδίκτυο έχει την δυνατότητα να καλύψει συγκεκριμένες ψυχολογικές ανάγκες σου. Ένα από τα χαρακτηριστικά του είναι, ότι σου δίνει τη δυνατότητα να προβάλλεις μέσα από αυτό μία δυνητική και όχι πραγματική εικόνα του εαυτού σου, χωρίς να υπάρχουν περιορισμοί και συνέπειες. Η εξάρτηση  από το διαδίκτυο  μπορεί να είναι το σημάδι άλλων ψυχικών διαταραχών, όπως κατάθλιψη, διαταραχές άγχους, διαταραχές της προσωπικότητας και κοινωνική φοβία.

Με πρωτοβουλία της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας και σε συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας και την παιδοψυχολόγο κ. Ασημίνα Αγγελίδου, έχει προγραμματισθεί μία ημερίδα με θέμα την αντιμετώπιση  του προβλήματος της εξάρτησης των νέων από το διαδίκτυο, η οποία αναμένεται να διεξαχθεί τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019 στις 18:30 μ.μ. στο αμφιθέατρο της Νομαρχίας.

Πέραν όμως από την πρωτοβουλία που έχει αναλάβει η ΕΠΣ Καβάλας, στην αντιμετώπιση  του  προβλήματος αυτού μπορούν να συμβάλλουν καθοριστικά η οικογένεια, το σχολείο και το ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον. Για το λόγο αυτό, η ημερίδα είναι ανοιχτή και μπορούν, πέρα από τους νεαρούς ποδοσφαιριστές, να την παρακολουθήσουν και οι γονείς, οι προπονητές, οι διαιτητές, οι δάσκαλοι, καθώς και όποιος άλλος επιθυμεί να ενημερωθεί για το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε, ώστε τα παιδιά μας να ζήσουν σε καλύτερο περιβάλλον.

Την Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019 θα διεξαχθούν οι προγραμματισμένες προπονήσεις των μεικτών μας ομάδων στις Ενωσιακές αθλητικές εγκαταστάσεις.

Η ομάδα των Παίδων (Κ-14) θα προπονηθεί στις 15:15 μ.μ., ενώ αυτή των Νέων (Κ-16) θα προπονηθεί στις 16:30 μ.μ.

Το απόγευμα της Δευτέρας 21 Ιανουαρίου 2019 στις 19:00 μ.μ. θα γίνει η καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας της Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΣ Καβάλας, στην αίθουσα συγκεντρώσεων των διαιτητών.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή και εκτός του Διοικητικού Συμβουλίου και των διαιτητών (εν ενεργεία και μη) της ΕΠΣ Καβάλας, μπορούν να παραστούν και παράγοντες των σωματείων της Ένωσής μας.   

Επειδή τα σωματεία της Ένωσής μας έχουν προχωρήσει σε έκδοση της ατομικής Κάρτας Υγείας των ποδοσφαιριστών τους και θα ήταν άδικο να μη μπορούν να κάνουν χρήση αυτής, από τη στιγμή που μπήκαν στον κόπο και ανταποκρίθηκαν σε αυτή την υποχρέωση, ενημερώνουμε τα παρακάτω:

Όλα τα σωματεία μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν τόσο την κατάσταση υγείας, όσο και την Κάρτα Υγείας. Θα έχουν, δηλαδή, την δυνατότητα στους αγώνες τους να χρησιμοποιούν την κάρτα αντί της  κατάστασης υγείας ή και το αντίθετο.  

Ενημερώνουμε όλες τις ομάδες που συμμετέχουν στα πρωταθλήματα υποδομών, ότι το Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019 θα διεξαχθούν κανονικά οι προγραμματισμένοι για την ημέρα εκείνη αγώνες.

Στις 30 Ιανουαρίου 2019 θα διεξαχθεί η εξ’ αναβολής 10η αγωνιστική και η επίσης εξ’ αναβολής 8η αγωνιστική για τις κατηγορίες Κ-14 (9x9) και Κ-12 Β’.

Στις 9 Μαρτίου 2019 θα διεξαχθεί η 11η αγωνιστική και η 9η  αγωνιστική για τις κατηγορίες Κ-12 Β’ και Κ-14 (9x9).

Η Επιτροπή Πρωταθλημάτων Υποδομής της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας αναβάλλει όλους τους αγώνες των πρωταθλημάτων Υποδομής που θα διεξάγονταν το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Ιανουαρίου  2019, λόγω κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή μας και έχουν καταστήσει ακατάλληλα για ποδόσφαιρο τα γήπεδα.