Επιστρέφοντας στην ενεργό δράση με προσοχή και σταδιακά βήματα, μετά την αναστολή διεξαγωγής όλων των ποδοσφαιρικών δράσεων που προκάλεσε η πανδημία της COVID-19, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου γνωστοποιεί προς όλα τα μέλη της, χρήσιμες ιατρικές οδηγίες που θα καταστήσουν την επανέναρξη των αγώνων ασφαλή. 

Η FIFA μέσα από την ομάδα εργασίας των έξι συνομοσπονδιών (ανάμεσα τους και η UEFA) που εγκαθίδρυσε, σε συνεργασία και με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, συνέταξε ένα εγχειρίδιο με σημαντικές οδηγίες για την επιστροφή στην ποδοσφαιρική δραστηριότητα, με γνώμονα πάντα την υγεία όλων των συμμετεχόντων στο ποδόσφαιρο (επαγγελματικό και ερασιτεχνικό). 

Στο εγχειρίδιο αυτό περιλαμβάνονται οδηγίες για την επιστροφή στην προπόνηση, την οργάνωση μεμονωμένων αγώνων και τη διοργάνωση τουρνουά, καθώς επίσης και μέτρα που θα προστατεύσουν  τους παίκτες και το προσωπικό υποστήριξης. Το εγχειρίδιο αυτό είναι δυναμικό και θα μεταβάλλεται ανάλογα και με την πορεία της πανδημίας. 

Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας, καθ' υπόδειξη της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, παρέχει το εγχειρίδιο αυτό σε όλα τα σωματεία της δύναμής της προς ενημέρωση τους. 

 

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

 

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΟΔΗΓΙΩΝ