Η  Επιτροπή  Διαιτησίας της ΕΠΣ Καβάλας και οι υποψήφιοι διαιτητές που φοιτούν στη σχολή Διαιτησίας, στα πλαίσια της πρακτικής τους εξάσκησης, πρόκειται να παρακολουθήσουν το Σάββατο 16 Μαρτίου 2019 τον αγώνα ΕΛΠΙΔΕΣ ΚΑΒΑΛΑΣ – ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ.

Οι νέοι διαιτητές, που σύντομα θα αποφοιτήσουν από τη σχολή, θα δουν στην πράξη τον τρόπο άφιξής τους στο γήπεδο, τη συμπεριφορά τους εντός των αποδυτηρίων, τη σύνταξη του Φύλλου Αγώνα, τον έλεγχο του γηπέδου πριν από την έναρξη του αγώνα, την είσοδο τους στον αγωνιστικό χώρο και την εν γένει συμμετοχή  και συμπεριφορά τους στη διεξαγωγή ενός ποδοσφαιρικού αγώνα.

Μία ακόμη σχολή πλησιάζει στην ολοκλήρωσή της και δέκα περίπου υποψήφιοι, αφού δώσουν εξετάσεις και πετύχουν, θα ονοματισθούν διαιτητές της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας.

Το τοπικό μας ποδόσφαιρο και συγκεκριμένα η τοπική μας διαιτησία έχει απόλυτη ανάγκη την αναζωογόνηση  του έμψυχου δυναμικού της  με νέα και μορφωμένα παιδιά, που θα συνδράμουν από τη σειρά τους στην άνοδο και την πρόοδο του Καβαλιώτικου  ερασιτεχνικού  ποδοσφαίρου και του αθλητισμού γενικότερα.