Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας ενημερώνει όλα τα σωματεία της δύναμής της (ενεργά και ανενεργά) ότι, κατόπιν υπενθύμισης της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, οφείλουν να προβούν έως τις 30/6/2022 σε τροποποίηση του Καταστατικού τους, με σκοπό την προσαρμογή του στα άρθρα 3,5,14,22 και 24 του ν. 2725/1999 (Α' 121). 

Σε αντίθετη περίπτωση, αίρεται αυτοδικαίως η Ειδική Αθλητική Αναγνώριση που χορηγήθηκε στο εκάστοτε σωματείο. 

Για του λόγου το αληθές, επισυνάπτεται παρακάτω η σχετική ενημέρωση του αρμόδιου τμήματος της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Παρακαλούνται οι υπεύθυνοι των σωματείων να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες. 

 

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Γ.Γ.Α. ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Από την Επιτροπή Διαιτησίας της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας γίνονται γνωστοί οι διαιτητές που θα διευθύνουν τους αγώνες της 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α' Κατηγορίας και της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Β' Κατηγορίας ΕΠΣ Καβάλας 2021-2022.

 

Ορισμοί Διαιτητών 13ης και 12ης Αγωνιστικής Πρωταθλημάτων ΕΠΣΚ (22-23/1/2022) 

Η Πειθαρχική Επιτροπή της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας, κατά την τελευταία συνεδρίασή της (18/1/2022), έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις:

  • Επέβαλε στον πρόεδρο του σωματείου Γ.Α.Σ. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΑΛΚΕΡΟΥ κο. Κοσμά Χατζηβασιλειάδη την ποινή της αυστηρής επίπληξης για τα λεγόμενα του προς τον αναπληρωτή πρόεδρο της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΣ Καβάλας, κο Αντώνη Χατζηραφαηλίδη.
  • Επέβαλε στον παράγοντα του σωματείου ΑΠΟΛΛΩΝ ΧΡΥΣΟΧΩΡΙΟΥ κο. Δημήτριο Τσάκωνα χρηματικό πρόστιμο εκατό (100) ευρώ, για όσα αναφέρονται στο Φύλλο του αγώνα της 9/1/2022 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΑΛΚΕΡΟΥ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΧΡΥΣΟΧΩΡΙΟΥ.    

Η Τεχνική Επιτροπή Πρωταθλημάτων Υποδομής της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας, μετά από συνεδρίασή της και λαμβάνοντας υπόψη τόσο την επιδημιολογική κατάσταση των ομάδων και την πρώτιστη ανάγκη αποφυγής μετάδοσης της COVID-19, όσο και τις μετεωρολογικές προβλέψεις για εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες και χιονοπτώσεις τις επόμενες ημέρες, προβαίνει σε νέα αναβολή όλων των αγώνων των πρωταθλημάτων Κ-12, Κ-14 και Κ-16, που ήταν προγραμματισμένοι να διεξαχθούν το Σαββατοκύριακο 22 και 23 Ιανουαρίου 2022. 

Η Επιτροπή θα επανέλθει με νεότερη ανακοίνωση για τον ορισμό των αναβληθέντων αγώνων και τη συνέχεια των πρωταθλημάτων. 

Η Επιτροπή Πρωταθλημάτων της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας όρισε τον εξ' αναβολής αγώνα της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α' Κατηγορίας ανάμεσα στον ΑΡΗ ΠΗΓΩΝ και τον ΟΡΦΕΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗΣ στις 16 Φεβρουαρίου 2022 στις 15:00. 

Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας και η Υγειονομική Επιτροπή αυτής, αφού έλαβε ενημέρωση - υπενθύμιση από την αρμόδια Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, υπενθυμίζει με τη σειρά της σε όλα τα σωματεία της δύναμής της ότι, σύμφωνα με το Υγειονομικό Πρωτόκολλο Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου, για την επάνοδο ενός αθλητή στις αθλητικές δραστηριότητες, μετά την προβλεπόμενη καραντίνα, χρειάζεται γνωμάτευση από καρδιολόγο ότι ο εν λόγω αθλητής μπορεί να αθληθεί κανονικά.

Θα πρέπει, επιπλέον, να εκδίδεται νέα Κάρτα Υγείας Αθλητή από ειδικευμένο καρδιολόγο. 

Παρακαλούνται οι υπεύθυνοι COVID-19 των ομάδων και οι ποδοσφαιριστές για την πιστή εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου.