Ισχνό προβάδισμα στην υπόθεση πρόκριση για τον τελικό πήρε η ΔΟΞΑ ΘΕΟΛΟΓΟΥ, ενώ Α.Σ. ΟΡΦΑΝΙΟΥ ΝΕΟΣ ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ και ΒΥΡΩΝΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ άφησαν ανοιχτές υποχρεώσεις για τη ρεβάνς, στα πλαίσια της πρώτης αγωνιστικής της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου ΕΠΣ Καβάλας. 

Στο νησί της Θάσου και στο γήπεδο του Ποτού, η ΔΟΞΑ ΘΕΟΛΟΓΟΥ πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων απέναντι στο ΝΕΣΤΟ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ μόλις στο 26', με τα γκολ των Τσετάνι (9') και Λαπούσι (26'). Η ομάδα του ΝΕΣΤΟΥ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ κατάφερε να δώσει ελπίδες για τον επαναληπτικό χάρη σε ένα γκολ του Γαβριήλ στο 43', διαμορφώνοντας το τελικό 2-1, το οποίο δίνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στον επαναληπτικό της Χρυσούπολης. 

Στο δεύτερο ημιτελικό, που διεξήχθη στο γήπεδο του Ορφανίου, Α.Σ. ΟΡΦΑΝΙΟΥ ΝΕΟΣ ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ και ΒΥΡΩΝΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ έμειναν στο 1-1, σε ένα δυνατό παιχνίδι, με την πρόκριση να κρίνεται πλέον στον επαναληπτικό και δημιουργώντας συνθήκες ντέρμπι. Τα σκορ άνοιξε η ομάδα του Ορφανίου με τον Πέρκο, ενώ ο ΒΥΡΩΝΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ κατάφερε να ισορροπήσει το παιχνίδι με το γκολ του Φουστέρη. 

Οι δύο επαναληπτικοί αγώνες, που θα κρίνουν τους φετινούς φιναλίστ του Κυπέλλου ΕΠΣ Καβάλας, θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 27 Απριλίου 2022.